Recept: de pinda kikkererwten hemel

IMG_4342

Wauw, dat is wel de meest cheesy receptnaam die ik ooit bedacht heb. Een hemel met kikkererwten? Ja, blijkbaar, want deze maaltijd smaakt echt als de hemel. WAUW. Ik heb het nu toch zeker vijf keer gemaakt en elke keer was het lekkerder. Vandaag deel ik eindelijk het recept! Dit gerecht heeft een basis van rijst, kikkererwten, sperziebonen en een semi-pittige pindasaus met gember. En, hoezee, het is vegan en mega makkelijk klaar te maken!

Niet-veggies of -vegans, laat je niet afschrikken! Dit is dus echt een gerecht dat is zoals het hoort te zijn. En toevallig is het dus vegan. Beter kan niet, toch? Oh man, ik krijg weer trek krijg als ik de foto’s zie. En dat zegt wat, want ik heb het twee uurtjes voordat ik dit schrijf nog gegeten, hihi. Overigens lijken het nogal wat ingrediënten, maar zoals jullie misschien al weten: ik hou niet van veel ingrediënten. Het meerendeel heb je waarschijnlijk al in huis, beloofd!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g rijst
  • 1 blik/pot kikkererwten (bewaar het vocht!)
  • 300 g sperziebonen
  • 1 pakje/blik kokosmelk (of een flinke scheut plantaardige (kokosnoot)melk)
  • 3 – 4 flinke eetlepels pindakaas
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook (of 2, doe eens gek)
  • 1 stuk gember (zoveel als je lekker vindt)
  • 1 – 2 theelepels sambal (zelfde verhaal!)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Halve theelepel komijnpoeder (optioneel)
  • Handje pinda’s en/of kroepoek (optioneel)
  • Ketjap naar smaak

Bereiding

  • Kook, in dezelfde pan (want: minder afwas – ik haat afwas), de rijst en sperziebonen gaar (check de verpakking van je rijst en voeg de sperzieboontjes eventueel later (of juist eerder) toe). Dit is extra lekker in een blikje kokosmelk (aangelengd met de benodigde hoeveelheid water). Bewaar een scheut van de kokosmelk voor de saus!
    Sidenote: laat de kokosmelk niet aanbranden, zoals ik wel deed. Oepsie.
  • Bak in een sauspan de kikkererwten even aan (bewaar het vocht!) met de ui, knoflook, gember en kruiden.
  • Voeg nu de pindakaas toe aan de kikkererwten, dit gaat vanzelf een beetje smelten. Meng dit met de kokosmelk en het kikkererwtenvocht. Voeg eventueel nog wat (plantaardige) melk toe tot je de goede dikte hebt.
  • Breng op smaak met sambal en/of ketjap en eventueel meer kruiden.
  • Serveer de rijst/sperziebonen en de kikkererwtensaus met wat pinda’s of kroepoek en wees niet te zuinig met de ketjap. Want ketjap is awesome.
  • Vertel me op Twitter of Instagram hoe lekker je het wel niet vond!

IMG_4350

Ooh kijk nou toch! Dit is mijn nieuwe lievelingsgerecht, denk ik. Oké, samen met mijn epic wraps dan, want die zal ik ook voor altijd blijven maken. Maar goed, de kikkererwtenhemel dus. Ga dit maken, gun het jezelf! 

3 gedachten over “Recept: de pinda kikkererwten hemel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *