10x Leuke dingen #20: lieve bloggers, Miesemuts en animatieliefde

Kop2

Hoi! Kennen jullie me nog? Terwijl ik door alle drukte geen tijd of geen puf heb om te bloggen, maak ik wel allerlei leuks mee. Dat zorgt er juist voor dat ik het bloggen soms best wel mis! Hoe dan ook, ik heb weer tien leuke dingen verzameld, waaronder iets met een zeer dubbel gevoel. Ik maakte het namelijk uit met Meneer Beer…

1. Dit is niet de eerste keer dat deze jongen op mijn blog voorbij komt, lekker origineel dus weer. Toch wil ik Troye Sivan als liedje tippen vandaag! Hij heeft net zijn eerste album uit en die klinkt heerlijk. Nog beter: hij komt in mei naar Paradiso en ik ben erbij! Hoe leuk is dat?! Deze video is zijn tv-debuut, een optreden bij Jimmy Fallon. Enne, dat ziet er niet verkeerd uit!

2. Een tijdje geleden alweer kwamen De Groene Meisjes hun boek signeren bij de winkel Waar in Groningen. Ik vind Merel en Jamie heel tof en was natuurlijk nieuwsgierig naar het boek. Bovendien ondersteun ik mijn medebloggers graag, want hun online content is potverdrie wel gratis! Het was ontzettend leuk bij Waar! Ik heb andere bloggers ontmoet en werd zelf ook herkend. LIKE OMG WHUT JA ECHT HUH.
Schermafbeelding 2015-12-11 om 20.04.36
3. Er is iets heel leuks ‘aan de hand’ in mijn dagelijks leven dat nog wel een beetje privé is eigenlijk. Trust me, het liefst zet ik het met koeienletters op m’n blog haha. Ik ben echter niet de enige persoon die dat oké moet vinden. Een kleine hint: iets met hartjes en vlinders en knuffels. Ik heb het dan ook uitgemaakt met Meneer Beer :(.

4. November is altijd een drukke maand wat betreft concerten. De afgelopen weken heb ik dan ook heel wat toffe concerten bezocht! Het is een tijdje wat minder geweest, zowel qua aantal concerten als hoe leuk ik het zelf vond. Inmiddels geniet ik er weer volop van! Hieronder zie je Stereophonics, Editors, Oscar and the Wolf en Hozier. Stuk voor stuk fantastische concerten met allemaal een bijzondere herinnering.

ConcertenAl deze foto’s vind je trouwens ook op mijn Instagram! :)

5. Weet je nog, dat ik vertelde over het kattencafé dat in Groningen komt? Meer erover kun je hier lezen. Er is inmiddels meer nieuws: de locatie is bekend! Op z’n Kop komt aan de Oude Ebbingestraat en als het goed is gaat het in februari open. Ik heb er zó veel zin in! Lijkt het jou ook leuk? Dan kun je, als je wil, via deze crowdfunding alvast je eerste kopje koffie kopen zodat Hielkje er echt een mooi plekje van kan maken.

6. Een tijdje geleden deed ik mee aan een winactie van Original Mocros, een merk dat prachtige handgemaakte mutsen uit Marokko verkoopt. Ik ken het merk al langer en nu kan ik zeggen: ik heb ook een Original Mocros! Ik verwachtte het allang niet meer, maar opeens was daar het bericht dat ik gewonnen had. Zo gaaf!

Schermafbeelding 2015-12-11 om 21.23.43Miesemuts!

7. Nog even terugkomend op nummer 3… ik kom door hem in aanraking met films die ik anders nóóit zou zien. Zo heb ik laatst Song of the Sea gekeken, een Ierse animatiefilm. En hij was ZO MOOI! De teaser trailer laat zien hoe mooi de animaties en muziek zijn, zonder al teveel los te laten over het verhaal (dat doet de langere trailer wel).

8. Marijn Frank, die je misschien kent van de Keuringsdienst van Waarde, heeft een documentaire gemaakt: Vleesverlangen. De film werd gedraaid bij Forum in Groningen en Marijn was er zelf ook bij om vragen te beantwoorden. De film gaat over hoe Marijn Frank haar oogkleppen afzet wat betreft het eten van vlees en zo ontdekt ze waar dat vlees vandaan komt. Hier en daar is de docu heftig en ik had op een bepaald moment enorme moeite het droog te houden, maar op andere plekken was het weer luchtig en grappig. De conclusie die Marijn uiteindelijk trekt wat betreft het vlees eten is best begrijpelijk en realistisch voor iedereen. Een aanrader!

9. Voor 2016 kocht ik de Team Confetti agenda, gemaakt door Olga (die ik ook ontmoet heb bij de Groene Meisjes meeting, leuk!). En ik ben er zo blij mee! Wat ik het tofste vind zijn de maandoverzichten en de stukjes notitieruimte bij iedere week. Dat vind ik echt handig, want ik gebruik al tijden geen los notitieboekje meer. Dit is ideaal! Naast de agenda kocht ik het eerste echte Harry Potter kleurboek voor een vriendin en voor mezelf. Ik heb er alleen nog niet in gekleurd (bijna vakantie!!1!). De eekhoornlamp op de foto kocht ik helaas niet, maar ik heb er wel even bij staan weg smelten. Hij is eigenlijk best lelijk, maar HALLO het is een eekhoornlamp. EEN EEKHOORNLAMP.
Aankoopjes

10. En zoals altijd sluit ik af met een GIF, twee zelfs dit keer. Thom Yorke (Radiohead) en Kermit – wie had die ooit aan elkaar gekoppeld? Perfect couple.
thom-yorke-dancingtumblr_inline_n6wr5jzuqb1s9nclc

Misschien ga ik komend weekend weer eens ploggen, maar misschien ook niet. Je ziet ’t vanzelf! Na volgende week heb ik vakantie en daar heb ik zó veel zin in. Ik weet nu al dat ik meer wil doen in twee weken dan ik kan doen in een maand, maar alles is leuk! Ook zit ik vol bloginspiratie dus ik ga mijn best doen om daar een groot deel van ‘op papier’ te krijgen. Fijn weekend!

6 gedachten over “10x Leuke dingen #20: lieve bloggers, Miesemuts en animatieliefde

 1. Anneke

  Jeeej wat een leuke/ lieve update! :D Goed bezig Michelle!
  Song of the Sea draaide hier ook een tijdje in de bios maar op onmogelijke tijden helaas :( Staat op de lijst voor volgend jaar…

  Reageren
 2. gerhilde maakt

  Zo’n leuk overzicht! Oh, een kattencafé! Stiekem droom ik ervan er zelf een te openen. :-) Ik heb de agenda van Team Confetti net besteld, ik had de vorige ook al en die is zo leuk!

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *