Kattencafé Op z’n Kop, binnenkort in Groningen!

Op zn kop

Afgelopen zaterdag bereikte dit nieuws mij via Twitter en ik werd even helemaal gek. Een kattencafé. In Groningen. ARE YOU FOR REAL? Are you kitten me right meow? Dit vind ik dus echt zó leuk. Hier vind je alvast de website, maar blijf ook nog even hier hangen! Ik vertel je wat meer over het café en eigenaresse Hielkje en ik laat je de crowdfundingsactie zien. En… misschien is er wel een meeting op komst?

Een poosje geleden alweer opende in Amsterdam het eerste kattencafé van Nederland en sindsdien wil ik daar heel graag eens naartoe. Dat is er helaas nog niet van gekomen, maar dat neemt niet weg dat ik het concept ontzettend tof vind!

Nog nooit van een kattencafé gehoord? Nou, eigenlijk is het gewoon een café/koffietentje waar je iets kunt eten en drinken. Met katten. Is dat dan niet vies? Nee! Als het niet hygiënisch zou zijn, zou zoiets nooit mogen bestaan natuurlijk. De katten komen uit een asiel en krijgen in het café een heerlijk luizenleventje vol aandacht. Er is altijd een plek waar ze zich kunnen terug trekken als ze even niet in de drukte willen zijn.

Zoals jullie weten ben ik gek op dieren, op alle dieren eigenlijk. Helaas kan ik zelf geen huisdier houden, dus ik knuffel dagelijks met Meneer Beer, mijn knuffelbeer. Maar ja, dat is toch niet helemaal hetzelfde (sorry Meneer Beer). Naast dieren knuffelen vind ik ergens koffie gaan drinken ook ontzettend leuk, maar ik doe het te weinig, eigenlijk. Maar nu ik dit weet komt daar sowieso verandering in. Dit is toch gewoon ontzettend leuk! Lekker koffie leuten, boekje lezen of bijkletsen met vrienden, katten knuffelen. Voor mij klinkt dat als de hemel.

Hielkje is 26 en opent kattencafé Op z’n Kop binnenkort ergens in het centrum van Groningen. De precieze locatie en openingsdatum zijn nu nog niet bekend, maar dat laat ik natuurlijk weten als er meer info is! Als je zelf op de hoogte wilt blijven kun je de Facebook-pagina liken (met al 3000 likes, wow!) of het café op Twitter volgen.

Hier vind je alvast een leuke video met Hielkje en haar lieve kat.

Sinds gisteren is er een crowdfunding gestart waarmee je het kattencafé kunt steunen om de verbouwing voor elkaar te krijgen. Daar help ik natuurlijk graag aan mee! Je kunt bijvoorbeeld kans maken op een high tea voor slechts 5 euro, maar ook kun je een aantal kopjes koffie (met lekkernijtjes) of merchandise kopen voor een iets hoger bedrag. Natuurlijk doe ik mee aan de high tea winactie, maar ik wil ook nog iets ‘aanschaffen’. Maar wat?!

Tot slot: toen ik het nieuws hoorde riep ik direct van alles over een bloggersmeeting. Dat zou toch super leuk zijn! Ik heb Hielkje al even kort gesproken en wie weet dat we iets leuks kunnen gaan organiseren. In dat geval horen jullie het natuurlijk direct.

Ben jij net zo excited als ik? Ik kan het me bijna niet voorstellen, want ik ben echt heel enthousiast haha. Het zou leuk zijn als je ook meehelpt met de crowdfunding! Ondertussen droom ik verder over mijn koffie met een kat op schoot. 

5 gedachten over “Kattencafé Op z’n Kop, binnenkort in Groningen!

 1. Iris

  Wat leuk dat je er een artikel over schrijft! Ik ben ook helemaal enthousiast sinds ik het op Twitter hoorde en ik ben helemaal in voor de bloggersmeeting, maar dat wist je natuurlijk al. Zoooo leuk dit, ik kan niet wachten!

  Reageren
  1. Michelle Bericht auteur

   Ik wil even op je leuke comment reageren maar weet zo goed wat, behalve dan heel veel blijheid en smileys haha. Want YAY!! :D

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *