Ik heb mijn reis geboekt: ik ga naar Noorwegen!

Schermafbeelding 2015-11-01 om 21.03.57

De Hurtigruten route. Al jaren droom ik er van en al jaren wil ik hem afleggen. Ik spaarde geld en gaf het weer uit. Ik boekte steeds niet en stelde het tot twee keer toe een jaar uit. Maar ik heb het eindelijk gedaan: ik heb geboekt! In februari vlieg ik naar Bergen en vanaf daar ga ik de hele kust van Noorwegen zien. Hopelijk hoort het Noorderlicht daarbij.

Hurtigruten, dat klinkt ingewikkeld. Valt wel mee hoor! De route loop van Bergen naar Kirkenes (bij de Russische grens) en daartussen varen schepen. Iedere dag vertrekt er eentje uit Bergen en die vaart dan heen en weer. Daar doet ‘ie twaalf dagen over en het schip legt zo’n 60 keer aan om te laden en te lossen. Er gaan dus goederen mee, maar ook mensen uit Noorwegen. En toeristen, vooral ook veel toeristen.

En daar word ik er dus een van! Op 17 februari vertrekt het schip MS Trollfjord uit Bergen en ik ga mee. Ik wilde graag een buitenhut boeken, maar die waren helaas vol. Het is dus een binnenhut geworden. Het leek me wel fijn om ook even rustig alleen te kunnen lezen of zoiets en dan wil ik natuurlijk wel naar buiten kunnen kijken! Maar helaas, dat ga ik dan ergens anders op het schip doen. No biggie! En het scheelt natuurlijk aardig wat geld. Hier kun je wat meer over het schip vinden (tevens bron van bovenstaande foto). MS Trollfjord is 135 meter lang en er kunnen 822 passagiers mee. Het schip heeft verschillende bars, restaurants en panorama lounges. Is het dan een cruiseschip? Ja, soort van, maar dan zonder de formaliteiten en luxe hoepla. MS Trollfjord is een van de grootste schepen van de vloot, je kunt dus ook voor een kleinere gaan. Vrijwel alle schepen hebben Wifi (MS Trollfjord ook), dus ik hoop dat ik jullie tussendoor op de hoogte kan houden!

Schermafbeelding 2015-11-01 om 21.33.44

Tijdens de reis ga ik diverse excursies doen. Natuurlijk ga ik een aantal stadjes bekijken, maar ik ga ook naar de Noordkaap en -omg zo spannend- midden in de nacht op een sneeuwscooter ‘op jacht naar het Noorderlicht’. Bwaaah HOE GAAF IS DAT?! Het Noorderlicht zien is een van mijn dromen en tijdens deze trip moet het haast wel lukken. Ik heb zelfs gecheckt of het volle maan is in de tijd dat ik ga. Toch ga ik er vanuit dat ik niks ga zien, dan kan het namelijk alleen maar meevallen.

Ik ging van de week zoeken naar vlogs over de reis en wat denk je? Nergens te bekennen! Zal ik daar eens verandering in gaan brengen? Het lijkt me onwijs tof om dat te gaan doen en ik droom stiekem van de Canon Powershot G7 X om dan mee te gaan filmen. Daar moet ik nog even goed over nadenken (en sparen) en ik moet over mijn vlog-ongemakkelijheid heen, maar ik wil het wel gaan doen! Ik ga alleen, dus dan heb ik ten minste iets om tegenaan te praten haha.

Ook wil ik al ontzettend lang Sorel boots. Gewoon, omdat ik ze zo tof vind. Nou, nu mag ik ze eindelijk aanschaffen van mezelf! Ik twijfel wel nog over welke het worden…

Sorel

Voor nu wilde ik dit vooral eventjes vertellen. Als je vragen hebt, stel ze gerust! Dan maak ik nog eens een blogpost met alle antwoorden. En dan zal ik ook wat meer van de route en het schip laten zien! Oh, ik heb er zó veel zin in. 

5 gedachten over “Ik heb mijn reis geboekt: ik ga naar Noorwegen!

  1. Lisse

    Ik word hier zo enthousiast van! Afgelopen zomer ben ik zelf naar Noorwegen geweest. Ben in het zuiden geweest, in Bergen, in Stavanger (+ Preikestolen, AWESOME) en in Oslo. We hebben heel veel gezien dankzij een treinreis door het binnenland en een tocht met de auto (ook door het binnenland) en ik ben verliefd geworden op Noorwegen. Héél awesome dat jij ook gaat! Je gaat wel een heel ander deel van Noorwegen bekijken, maar dat is ongetwijfeld net zo vet. Ahhhh super tof Michelle!!!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *